WATERPLANTEN


WATERPLANTEN BRENGEN LEVEN IN DE VIJVER


Uit statistieken blijkt dat bijna 1 op 6 tuinbezitters een vijver heeft. weiße seerosenWat vroeger een plas in de tuin was, is nu een streling voor het oog.

Verdeling van de vijver:

De vijver is verdeeld in 5 beplantingszones. Deze zijn gelinkt aan de diepte van de vijver.
Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding, zuurstofplanten daarentegen zijn wel belangrijk. Zij zuiveren het water en zorgen voor voldoende zuurstof.
De drijfplanten drijven aan het wateroppervlak.

Waterplanten zijn niet alleen mooi om te zien, ze zorgen ook voor het biologisch evenwicht. Ook waterplanten hebben verzorging en bemesting nodig, kijk in ons assortiment van Velda of op volgende site: www.velda.nl

De perfecte start voor de vijver begint bij de bodem.

Substraat:
Vijversubstraat zorgt voor de optimale ontwikkeling van een stabiel vijvermilieu en een maximale aangroei van micro-organismen.

Aarde:
Elke plant stelt specifieke eisen aan de voedingsbodem.
Vijverplantaarde is universele voedingsbodem voor alle vijverplanten.
De mix van turf, klei en zand garandeert een sublieme groei en bloei.
Lelite is dan weer de ideale voedingsbodem voor alle waterlelies.
Deze voorkomt verstikking van de wortels.

Grind:
Vijverkiezel beschermt de vijveraarde tegen uitspoelen. Deze is vrij van schadelijke stoffen en kiezelzuren. Je vindt bij ons ook een assortiment aan vijvermanden.
De vijvermanden voorkomen het woekeren van de wortels. De mand moet stabiel geplaatst worden. De drijvende plantmanden zijn eenvoudig te beplanten met moerasplanten en gemakkelijk te plaatsen op iedere gewenste plek op het wateroppervlak.

Wil je weten wanneer er wat in en om de vijver kan gedaan worden? Klik dan hier