Onkruidbranders

Het ongemakkelijke en constante, moeizame onkruid plukken, behoort door de onkruidbrander eindelijk tot het verleden en dat geheel zonder chemische middelen.

De onkruidbrander verwijdert eenvoudig en praktisch al het onkruid, wildgroei en mos. De onkruidbranders kunnen bovendien flexibel worden ingezet, vooral bij moeilijk toegankelijke plekken, buitentrappen of terrassen.

Elk Thermoflamm bio-model is uitgerust met een automatisch ontstekingsmechanisme (piëzo-ontsteking) die voor een eenvoudig en veilig gebruik zorgt. Aansteker of lucifers zijn bij deze onkruidverdelgers niet meer nodig.

Werking

Het werken met de onkruidbrander is heel eenvoudig.

  • Het apparaat wordt op een afstand van ca. 3 cm langzaam over het te verwijderen onkruid geleid.
  • Door de inwerking van hoge temperaturen gaat het sap in de plantencellen koken en uitzetten. Hierdoor scheuren de celwanden open en droogt de plant uit.
  • Direct na de behandeling kan de plant er nog onaangetast uitzien, binnen enkele dagen zal hij vanzelf uitdrogen. Dit alles zorgt niet voor een kortstondig effect, maar voor een langdurige verwijdering van het onkruid.

Voor een effectieve onkruidbestrijding kun je de onkruidbrander het beste in het voorjaar en de vroege zomer gebruiken als éénjarig en meerjarig onkruid ontstaat. Het doden van grotere, volwassen planten vereist meer warmte, dus kun je tijd en brandstof besparen door het onkruid te vernietigen als het nog jong en mals is.

Voor een effectieve bestrijding adviseert men na 2 tot 3 weken de behandeling te herhalen. Door het verbranden dood je het eenjarige onkruid helemaal (meerjarig onkruid zal weer opkomen), maar het vernietigt niet de wortels van meerjarig onkruid. Deze produceren binnen een week na het branden nieuwe scheuten. Extra behandelingen zullen de in de wortels opgeslagen energie uiteindelijk uitputten en het onkruid zal sterven.

Soorten

Er zijn onkruidbranders op gas of op elektriciteit, we hebben ze beide opgenomen in ons gamma.

De onkruidbranders op gaspatronen zijn licht in gewicht en iedereen kan ermee werken. Ook deze gaspatronen hebben we in de winkel.

Voor de onkruidbranders op een grote fles gas kan je niet dezelfde ontspanner/drukregelaar gebruiken als deze van de bbq of terrasverwarmer.

De ontspanners voor gasbranders kan je bij ons verkrijgen.

Veiligheidstips

Onkruidbranders zijn draagbare gasfakkels die een intense hitte produceren.

  • Gebruik de onkruidbrander nooit in extreem droge periodes. Ze produceren een intense hitte; zelfs natte bladeren zullen ontbranden.
  • Gebruik de brander evenmin wanneer er een harde wind staat.
  • Houd de vlam op voldoende afstand van zowel de slang als de gasfles (als je met de grote gasfles werkt).
  • Hoewel het handvat van de onkruidbrander niet warm wordt, blijft de brander ook na het uitschakelen van de vlam nog lang heet. Houd de brander dus uit de buurt van mensen, dieren en brandbare materialen.