Feromonen en nematoden

Nematoden zijn insectenbestrijders. Dit zijn levende organismen, insectparasitaire aaltjes. Nematoden zijn onder de microsoop waar te nemen als rondwormen. De gebruikte nematoden of insectparasitaire aaltjes werken soortspecifiek d.w.z als je een verkeerde soort nematoden voor een plaag gebruikt, ga je geen resultaat boeken.

 

Feromonen lokken schadelijke insecten in een val.

Planten en insecten lokken elkaar met geurstoffen. Met feromonen, moleculen waarmee soortgenoten al geurend communiceren, kan de mens het gewas beschermen tegen insecten. Het gebruik van insecticiden wordt ermee teruggedrongen.

Feromonen moeten koel bewaard worden voor gebruik, eens in de val gedaan natuurlijk niet meer.

Voor de feromonen en nematoden werken we met DCM als leverancier.

Vanuit zijn expertise als organische meststoffenfabrikant, gespecialiseerd in bodemvruchtbaarheid, natuurlijke plantenvoeding en biodiversiteit introduceerde DCM met DCM Naturapy® een toegankelijk concept met duurzame oplossingen voor tuinproblemen van vandaag én morgen.

 

DCM Naturapy® assortiment bevat een selectie natuurlijke vijanden uit de professionele tuinbouw om biologische evenwichten in de tuin na te streven en de meest voorkomende plaaginsecten, zoals engerlingen, bladluizen, spintmijten, coloradokevers en taxuskevers, fruitmotten, enz. op een biologische manier aan te pakken.

Hoe gaat dit in z’n werk? Hoe en waar bestellen?

Producten met specifieke bewaarcondities worden niet meteen geleverd maar volgen een aparte procedure. Zo kan steeds de kwaliteit en efficiëntie van het product gegarandeerd worden. Het betreft hier immers levende organismen of feromonen die slechts beperkt houdbaar zijn in hun verpakking.

 

Hoe bestellen?

1. Je koopt een (lege) verpakking met unieke bestelcode bij ons en je houdt je kassaticket goed bij.
2. Je vult de bestelcode en je gegevens in op dcm-info.com.
3. Je haalt je bestelling met je kassaticket bij ons af.
4. In geval van poppen en larven: zet ze meteen bij thuiskomst uit.

 

Bestellingen geplaatst op shop.dcm-info.com t.e.m. dinsdag kunnen de volgende zaterdag al bij ons afgehaald worden.

Voor meer info over de producten kan je ook steeds terecht op http://dcm-info.be/nl/hobby/producten/vallen-feromonen en http://dcm-info.be/nl/hobby/producten/insectenbestrijders