Kruiden


HEERLIJKE AROMA’S


Geniet van de heerlijke aroma’s van kruiden op je balkon.
Elk gerecht smaakt zoveel beter met groenten en kruiden uit eigen tuin.
Kruiden zijn snel tevreden: een pot op het terras, het balkon, in een hoekje in de tuin of op de vensterbank, het zijn allemaal ideale plekjes.
Het begin van de lente is tevens het ideale moment om de kruidentuin onder handen te nemen.

Verwijder alle dode plantenresten, schoffel tussen de plantjes en sta even stil bij de soorten die je wil verplanten of vervangen.

Kruiden mogen over het algemeen in de zon staan. Ze houden niet van natte voeten. Sommige tuinkruiden willen graag een beschut plaatsje, zeker tijdens strenge winters.Tijm en rozemarijn staan liever uit de wind. Sommige kruiden moet je ook bijsnoeien, zoals vb. rozemarijn.
Doorlevende kruiden kunnen reeds in maart worden aangeplant: tijm, rozemarijn, dragon en de kerrieplant zijn goed bestand tegen de nog koude nachten. Voor de overige kruiden wacht je beter tot april.

Geniet van dille, koriander, salie, basilicum of rucola.

Schenk zeker de nodige aandacht aan uw basilicum: zorg voor een warm plaatsje in de zon.

Sommige kruiden hebben de neiging tot woekeren, vb. munt, melisse,… Plant deze in de tuin in een bodemloze emmer of een pot met de rand 
5 cm boven de grond.

Heb je geen groene vingers? Je weet niet hoe eraan beginnen? Blader dan eens door de website van Allegrow en je hebt zo de smaak te pakken : http://www.allegrow.be