HOUTSKOOL BBQ

GLOEIENDE HOUTSKOOL EN HET OOK ZO HOUDEN…


Weber houtskoolbarbecues leveren iedere keer weer een uitstekend resultaat dankzij hun uitvoering. Gemaakt van eersteklas porselein geëmailleerd staal die de hitte gelijkmatig verdeeld. De ideale barbecue voor jaren betrouwbare service en roem voor de kok.

Je eten is afhankelijk van je barbecue, dus wees er zeker van dat een éénmalig koopje geen lange termijn teleurstelling wordt. Investeer in een goede barbecue op maat van je behoefte. De pracht van een houtskoolbarbecue is zijn eenvoud. Binnenin een goede houtskoolbarbecue is een rooster waarop de houtskool gelegd kan worden. Daarboven ligt het kookrooster. Een deksel met luchtgaten aan de bovenzijde. Eenvoudig en ongecompliceerd.

Indirecte methode is gelijk aan braden; de houtskool wordt aan beide zijden in de BBQ geplaatst met een druipbak in het midden. Wanneer het deksel gesloten is, stijgt de hitte op en circuleert deze rondom het eten (net als bij een convectie-oven). Deze methode wordt gebruikt voor eten dat een bereidingstijd van meer dan 25 minuten nodig heeft. Vb. kalkoen, roulades, hammetje,… maar ook cake en brood.

Directe methode: het eten wordt boven de houtskool geplaatst. Deze methode wordt gebruikt voor eten dat in minder dan 25 minuten gaar is zoals worstjes, kebab, groente, vis,…

HOUTSKOOL OF BRIKETTEN?

 

Houtskool brandt sneller op, briketten branden langer en gelijkmatiger. 
Alles is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit. Bij briketten komen er minder asdeeltjes vrij. Overgebleven briketten kan je bewaren voor de volgende barbecue door alle ventilatieroosters te sluiten zodat de 
briketten doven.

Aan jou de keuze, bij ons vind je beiden.

Om je te verzekeren van eenvoudige, perfect functionerende en over de hele lijn betrouwbare houtskoolbarbecue heeft Weber zijn eigen brandstoffen ontwikkeld.

Het voordeel van Weber brandstoffen:

Ecologische producten die het milieu, de mensen en hun werkomstandigheden respecteren, die meer gloeien en meer warmte afgeven, en daarbij minder rook en vluchtige stoffen produceren. Zij komen in aanmerking voor de strengste normen of protocollen zoals TFT.

 

 

BRIKETTENSTARTER

 

Dankzij de brikettenstarter wordt het aansteken van je houtskoolbarbecue een fluitje van een cent. In 15-30 minuten heb je een perfect gloedbed van houtskool of briketten. Net genoeg tijd voor een aperitiefje met vrienden…

Gebruiksaanwijzing van de brikettenstarter

  1. Leg 2-3 aanmaakblokjes op het onderrooster en steek deze aan. Zet daarna de met briketten of houtskool gevulde Weber brikettenstarter er bovenop.
  2. Na ongeveer 30 minuten (bij briketten) of na 15-20 minuten (bij houtskool), wanneer de inhoud bedekt is met een grijze aslaag, kan je de inhoud op het kolenrooster of in de brikettenhouders schudden.
  3. Door gebruik van de Weber brikettenstarter worden briketten en houtskool zeer snel warm en bereiken ze de best mogelijke temperatuur.