GAS BBQ

PERFECT VUUR MET EEN SIMPELE DRUK OP DE KNOP


Iedere Weber gasbarbecue heeft als kenmerk het gepatenteerde Cooking System dat eigenlijk de opflakkeringen tegengaat en een optimale warmtecontrole biedt. Voeg alle gemak en veiligheid toe die een barbecue-eigenaar zich graag wenst en je krijgt moeiteloos heerlijke gegrilde gerechten. Iedere keer weer.

Indien de BBQ twee of meer aparte branders (niet alleen controleknoppen) heeft, staat dit toe een betere controle over de hitte te hebben. Barbecues met 1 brander staan niet toe om de hitte te verdelen en dit zal resulteren in warme en koude punten op het kookoppervlak.

Bij het grillen op een gasbarbecue valt het sap van het eten naar beneden op de Flavorizer Bars waar ze verdampen. Hiermee gaan ze opflakkeringen tegen en verspreiden een heerlijke geur. De meeste producenten 
vertrouwen op lavasteen of keramische briketten om de hitte te verspreiden van de branders naar het kookoppervlak. Het vet van deze druppels verzamelt zich in de lavasteen of keramische briketten en veroorzaakt opflakkeringen.

De beste barbecues gebruiken een stalen staafsysteem (uitgevonden door Weber) dat het vet wegleidt van de branders naar een trechter en daardoor opflakkeringen tegengaan.

Je hebt 2 bakmethodes:

Indirecte methode: deze methode wordt gebruikt wanneer gerechten goed doorbakken moeten worden en voor het bereiden van een hammetje, roulade, gevogelte, wild en vlees met een hoog vetpercentage zoals ribstuk en eend.

 

 

 

 

 

 

Directe methode: deze wordt gebruikt om de natuurlijke sappen van het vlees te behouden waardoor het vlees sappig en mals blijft.

Extra gemak: Optionele zijbranders zijn handig om sausjes of andere bijgerechten mee te koken. Opklapbare zijtafels geven je dan weer extra ruimte voor het bereiden van het eten.

Voor het Weber gasbusje en de Cube of Calypso kan je ook bij ons terecht.