VIJVERACCESSOIRES


ALLES VOOR DE VIJVER

Het aanleggen van een vijver behelst meer dan alleen het graven van een gat, om het vervolgens te vullen met water.
Voor onze vijveraccessoires: pompen, onderhoudsproducten, filters, lampen,… werken we met Velda.

Onderhoudsproducten:

Vijvertesten: kristalhelder water is de wens van iedere vijverbezitter.
Omdat de samenstelling van het water kan variëren, is het raadzaam om 4 maal per jaar het water te testen, zo kan je problemen voorkomen of behandelen.
Zacht watervijver kan gemakkelijk verzuren. Voortdurende regenval versterkt dit proces. De watermiddelen in ons assortiment brengen de belangrijke waterwaarden snel en probleemloos op peil.
Bacterial: versnelt het ontstaan en herstel van de biologische balans in de tuinvijver en helpt zo de natuur een handje.

Algen:

Algen stellen lagere eisen aan vb. temperatuur en waterkwaliteit en kunnen hierdoor groeien onder omstandigheden waarbij het microleven en de waterplanten zich nog niet optimaal kunnen ontwikkelen. In ons assortiment vind je o.a. de I-tronic, UV-lamp,…

Filtratie:

Door filtratie wordt enerzijds het water helder gehouden en anderzijds zorgt de watercirculatie voor voldoende zuurstof.
Filtersets: bij de keuze van de filter moet je rekening houden met de vijverinhoud.
Wens je een filtratieset aan te schaffen, breng de maten van je vijver mee.
Vijverpompen: de vijverpompen brengen water in beweging. In ons assortiment heb je pompen van Velda. De zuinige motoren hebben een lange levensduur en een hoge opbrengst bij een laag energieverbruik.

Beluchting:

Voor een gezond vijvermilieu, waarin vissen en planten prima gedijen, is het aan te bevelen een extra beluchting aan te brengen. Vooral in de zomer, wanneer de watertemperatuur stijgt, kan er gemakkelijk zuurstofgebrek ontstaan. De vissen komen dan naar de oppervlakte om lucht te happen. Om in de winter te voorkomen dat de vijver geheel dichtvriest, biedt beluchting ook uitkomst. Beluchting geeft zuurstof aan het water en voert schadelijke gassen af naar de oppervlakte.

Diversen:

vijvergereedschap van Velda en Wolf
In ons assortiment: schepnetten, afdeknetten, knijpers,..