Onkruidbranders

Het ongemakkelijke en constante, moeizame onkruid plukken, behoort door de onkruidbrander eindelijk tot het verleden en dat geheel zonder chemische middelen.

De onkruidbrander verwijdert eenvoudig en praktisch al het onkruid, wildgroei en mos. De onkruidbranders kunnen bovendien flexibel worden ingezet, vooral bij moeilijk toegankelijke plekken, buitentrappen of terrassen.

Elk Thermoflamm bio-model is uitgerust met een automatisch ontstekingsmechanisme (piëzo-ontsteking) die voor een eenvoudig en veilig gebruik zorgt. Aansteker of lucifers zijn bij deze onkruidverdelgers niet meer nodig.

Werking

Het werken met de onkruidbrander is heel eenvoudig.

Voor een effectieve onkruidbestrijding kun je de onkruidbrander het beste in het voorjaar en de vroege zomer gebruiken als éénjarig en meerjarig onkruid ontstaat. Het doden van grotere, volwassen planten vereist meer warmte, dus kun je tijd en brandstof besparen door het onkruid te vernietigen als het nog jong en mals is.

Voor een effectieve bestrijding adviseert men na 2 tot 3 weken de behandeling te herhalen. Door het verbranden dood je het eenjarige onkruid helemaal (meerjarig onkruid zal weer opkomen), maar het vernietigt niet de wortels van meerjarig onkruid. Deze produceren binnen een week na het branden nieuwe scheuten. Extra behandelingen zullen de in de wortels opgeslagen energie uiteindelijk uitputten en het onkruid zal sterven.

Soorten

Er zijn onkruidbranders op gas of op elektriciteit, we hebben ze beide opgenomen in ons gamma.

De onkruidbranders op gaspatronen zijn licht in gewicht en iedereen kan ermee werken. Ook deze gaspatronen he bben we in de winkel.

Voor de onkruidbranders op een grote fles gas kan je niet dezelfde ontspanner/drukregelaar gebruiken als deze van de bbq of terrasverwarmer.

De ontspanners voor gasbranders kan je bij ons verkrijgen.

Veiligheidstips

Onkruidbranders zijn draagbare gasfakkels die een intense hitte produceren.