KAMERPLANTEN


GROEN OF MET BLOEM?

Kamerplanten brengen sfeer in huis, op kantoor, in de huiskamer, hall, badkamer en zelfs in de slaapkamer.

Voor elke plek in huis bestaat er wel een aangepaste plant.

Je moet bij de aankoop steeds in gedachten houden waar je de plant in huis wil plaatsen. Dit is belangrijk voor de temperatuur en het licht die de plant nodig heeft.

Tracht temperatuurschommelingen en tocht tijdens het vervoer te vermijden.

De planten die we verkopen kunnen vaak nog 1 jaar in dezelfde pot blijven.

Indien je de plant verpot, kies dan voor een kwalitatieve potgrond. De wortels van een plant beschikken maar over een beperkte ruimte waaruit zij voedsel moeten halen. De potgrond moet een evenwicht garanderen tussen lucht en vocht. Om voeding te kunnen opnemen, hebben planten zowel water als zuurstof nodig.

Mest ook enkele keren per jaar bij, voor vele planten bestaat er speciale meststof zoals vb. voor orchideeën. Planten moeten hun voedsel uit een beperkte ruimte halen. Voeg regelmatig vloeibare meststof toe aan het gietwater, vooral tijdens het groei- en bloeiseizoen (lente-herfst). Of maak gebruik van voedingsstaafjes.

Er zijn niet echt vaste regels bij het water geven omdat er hier verschillende factoren zijn die bepalen hoe groot of klein de waterbehoefte is. De meest voorkomende fout is de potkluit voortdurend nat te houden. De wortels van planten die constant met hun voeten vochtig staan, gaan rotten of er vormen zich schimmels op de wortels.
Zorg voor een goede drainage, het water moet steeds kunnen wegvloeien. Hou er ook rekening mee dat aardewerk water absorbeert terwijl plastieken potten dit niet doen.

CACTUSSEN

 

Ons aanbod bevat cactussen in verschillende groottes en vormen.

>> Meer informatie

GROENE PLANTEN

 

Groene planten zijn kamerplanten die niet bloeien.

>> Meer informatie

ORCHIDEE

 

In onze binnenserre vind je een ruim assortiment aan orchideeën.

>> Meer informatie