BLOEMENZAAD


VEEL KLEUR OF ÉÉN KLEUR…

Breng elke lente en zomer nieuwe kleuren in je tuin.
In ons assortiment vind je zaadjes van éénjarige, tweejarige en vaste planten. Zaadjes voor de siertuin, snijbloemen en perkplanten.

Wil je graag een bloem op je bord?
Let op, niet alle bloemen zijn eetbaar. Informeer over de naam en de achtergrond van de bloem die je wenst te gebruiken. Van de meeste bloemen zijn alleen de bloemblaadjes bruikbaar. De stengel en het blad hebben vaak een bittere smaak. Eetbare bloemen gekweekt in de eigen tuin zijn veilig op voorwaarde dat men zelf geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bovendien is het handig om altijd verse bloemen bij de hand te hebben. Gebruik alleen de bloemen die gaaf zijn, zonder schimmels of andere aantastingen en niet met bestrijdingsmiddelen behandeld werden. Verse bloemen worden best meteen gebruikt. Je kan ze ook laten drogen om later te verpulveren en te gebruiken zoals gedroogde kruiden

Voorbeelden van eetbare bloemen:


Wil je de nostalgische pracht van een romantisch veldboeket in je tuin?
Dan hebben we de ideale oplossing : de Meadow mix van Somers.
Dit is een mengeling van 23 verschillende weidebloemen die op wisselende tijdstippen tot bloei komen waardoor je zowel in de lente als de zomer kan genieten van de veranderende bloemenweide.